Wat maakt jou blij?

Soms ben je met iets bezig en dan vergeet je zo maar de tijd. Het lijkt of alles dan moeiteloos gaat en je voelt je daarna blij en tevreden.

Dit noemen we flow.

Ga je er over nadenken dan weet je misschien maar een paar dingen op te noemen. Je hoopt dat het je nog een keer overkomt. Je denkt dat je er zelf weinig invloed op hebt. Gelukkig kan je leren om in flow te zijn. Misschien moeilijk voor te stellen hoe dit voor jou bereikbaar is.

De oplossing is niet hopen en afwachten tot het gebeurt maar iets doen waar je van houdt en waar je blij van wordt.

Zoek uit waar je blij van wordt en doe daar meer van. Het gevoel wat je krijgt zit diep van binnen bij je als een gevoel van tevredenheid over je leven. Het geven van betekenis aan dingen in je leven is een heel persoonlijk proces en het helpt als jezelf goed kent.

Wat past bij jou en bij jouw unieke persoonlijkheid.

Bij nieuwe keuzes kan je jezelf afvragen verrijkt dit mijn leven. Dit kunnen grote maar ook kleine dingen zijn. Want van de ene activiteit krijg je energie en word je blij, terwijl andere je juist energie kosten en je moe maken. Natuurlijk kan je niet alleen kiezen voor leuke dingen, ook mindere keuzes horen erbij maar dan is de balans er tussen juist belangrijk.

Bij al je keuzes is het belangrijk dat je ergens bewust ja tegen zegt en ermee aan de gang gaat want het hebben van een doel is belangrijker dan het bereiken ervan. Doelen geven richting aan de weg die je gaat. Alleen een bij jou passend doel kan het gevoel van zin, betekenis en energie geven en daardoor een sterke drijfveer worden.

Naarmate je je meer bewust bent van wat je tevreden en gelukkig maakt zullen je keuzes beter passen bij jouw persoonlijkheid.

Home
Over mij
Stress
coun
seling
Mind
fulness
Kracht
gericht coachen
Blog

Pin It on Pinterest

Share This