Waarom heb ik stress en jij niet. Hoe komt het dat de één beter tegen stress kan dan een ander?

Vreemd, er zijn stress bestendige en stress gevoelige mensen. Waar ligt dat toch aan. Dit is een interessante vraag.

Mensen verschillen onderling in hun mogelijkheden om allerlei vervelende situaties het hoofd te bieden. Het draagkracht/draaglastenmodel ( het stressmodel ) kan daar een beter inzicht in geven.

Wat is eigenlijk de draagkracht en de draaglast van een persoon. De draagkracht van jou bestaat uit je persoonlijke vaardigheden, je omgangsstijl en je lichamelijke conditie en de sociale steun die jij in je omgeving hebt. De draaglast zijn alle problemen in de buitenwereld zoals die kunnen spelen onder andere op je werk of wellicht in het gezin.

Het mooiste is als alles in evenwicht is. De draagkracht gelijk aan de draaglast. Helaas komt het vaak voor dat de draaglast, dus de problemen groter worden dan de draagkracht van jou. Dit kan, als het een lange tijd duurt, leiden tot lichamelijke en/of psychische problemen.

Help Het is dus belangrijk ,als je al een tijdje niet lekker in je vel zit en weinig meer kan hebben, dat we gaan kijken wat er aan de hand is. Zijn het gebeurtenissen die je niet hebt zien aankomen of is het een ingrijpende gebeurtenis die je van slag heeft gebracht of weet je het eigenlijk niet maar voelt het alsof je de controle kwijt bent.

Er is namelijk een relatie tussen persoonlijke eigenschappen waardoor de één heftiger reageert op stressvolle gebeurtenissen dan een ander zoals onder andere perfectionisme, introvert, alleen maar zorgen en jezelf voorbij lopen.

Gelukkig kan je daar wat aan doen.
Draagkracht / draaglast

Je kan een aantal eigenschappen ontwikkelen om beter bestand te zijn tegen stress en zodoende jouw draagkracht vergroten. Zoals een positieve instelling, sterk gevoel van eigenwaarde en zelf het geloof hebben dat jezelf invloed kan uitoefenen op situaties.

Heb je hier hulp bij nodig dan geef ik die graag.

Home
Over mij
Stress
coun
seling
Mind
fulness
Kracht
gericht coachen
Blog

Aanbieding

Een compleet pakket voor jouw welzijn

Coaching. Aanbiedingsprijs: Eerste sessie van een uur voor € 45,00 i.p.v. € 55,00 

Doorbreek de vicieuze cirkel en neem weer de regie over je eigen leven. Je wordt zelfredzamer. Coaching brengt je in korte tijd tot nieuwe inzichten die je helpen om je doelen te verwezenlijken. Uitgangspunt bij coaching is jouw eigen kracht. Ik laat je kijken naar je eigen gedrag, je blinde vlekken worden zichtbaar en ik reik je tools aan hoe het ook anders zou kunnen.

Mindfulness gecombineerd met Yin-yoga en meditatie. Aanbiedingsprijs: Eerste sessie van één uur, één op één, € 40,00 i.p.v. € 47,50

Mindfulness maakt je bewust van het hier en nu. Yin-yoga om je ontspannen te maken en je bewust te worden van jezelf.  Muziek is goed voor het brein, rustige muziek zorgt voor een lagere productie van stresshormonen en maakt endorfine vrij in de hersenen. De hartslag vertraagt en bloeddruk daalt, ademhaling wordt rustiger en spierspanningen verminderen.

Met ingang van 1 november 2023 ben ik verhuisd naar Van der Marckstraat 6, 2241 JL Wassenaar Daar verwelkom ik U graag voor coaching, stresscounseling, yin-yoga met meditatie.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This