Verband tussen stress en lichamelijke klachten

Stress betekent letterlijk spanning en zorgt er voor dat het lichaam zich gereed maakt voor actie. Dit wordt in gang gezet door het hormoon adrenaline. Hierdoor kunnen we ons voorbereiden op bedreigingen die op ons af komen. Dit wordt ook wel “fight or flight response” genoemd. Als de dreiging of moeilijke klus voorbij is, keert het lichaam terug in zijn gewone staat. Dit ervaren we als opluchting: de spanning glijdt van ons af.

Stress die te lang aanblijft, wordt ’ ongezonde stress’ genoemd. Stress wordt uitgelokt door een stressor. Een stressor is een gebeurtenis. Dit kan van alles zijn.

De hoeveelheid stress die men ervaart is onder andere afhankelijk hoe men over de stressor denkt. Langdurige stress geeft het lichaam weinig tijd om te herstellen. De stressoren blijven te lang bestaan, of volgen elkaar te snel op, waardoor het lichaam uitgeput raakt. Iemand kan vatbaar worden voor ziekten en infecties omdat de weerstand afneemt. Naast stress, spelen bij klachten die lang duren, vaak ook andere factoren. Het is zelfs mogelijk dat de oorspronkelijke stressor al is verdwenen, maar dat de lichamelijke klachten een nieuwe stressor zijn. De klachten gaan een eigen leven leiden.

Stresscounseling kan helpen of de stress de oorzaak is van uw lichamelijke klachten. We gaan op zoek naar aanwijzingen hier voor.

Benieuwd wat stresscounseling voor u kan betekenen neem dan contact met mij op. Het intakegesprek is tot 31 maart gratis.

Astrid van der Ham

info@mindfit-coaching.nl

# mindfit-coaching # stress # stress-counseling

Home
Over mij
Stress
coun
seling
Mind
fulness
Kracht
gericht coachen
Blog

Aanbieding

Een compleet pakket voor jouw welzijn

Coaching. Aanbiedingsprijs: Eerste sessie van een uur voor € 45,00 i.p.v. € 55,00 

Doorbreek de vicieuze cirkel en neem weer de regie over je eigen leven. Je wordt zelfredzamer. Coaching brengt je in korte tijd tot nieuwe inzichten die je helpen om je doelen te verwezenlijken. Uitgangspunt bij coaching is jouw eigen kracht. Ik laat je kijken naar je eigen gedrag, je blinde vlekken worden zichtbaar en ik reik je tools aan hoe het ook anders zou kunnen.

Mindfulness gecombineerd met Yin-yoga en meditatie. Aanbiedingsprijs: Eerste sessie van één uur, één op één, € 40,00 i.p.v. € 47,50

Mindfulness maakt je bewust van het hier en nu. Yin-yoga om je ontspannen te maken en je bewust te worden van jezelf.  Muziek is goed voor het brein, rustige muziek zorgt voor een lagere productie van stresshormonen en maakt endorfine vrij in de hersenen. De hartslag vertraagt en bloeddruk daalt, ademhaling wordt rustiger en spierspanningen verminderen.

Met ingang van 1 november 2023 ben ik verhuisd naar Van der Marckstraat 6, 2241 JL Wassenaar Daar verwelkom ik U graag voor coaching, stresscounseling, yin-yoga met meditatie.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This